Δρ. Δ.Κοτζαμπασάκης

Ο Δρ Δημήτρης Κοτζαμπασάκης MD PhD MSc είναι μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας ρινοπλαστικής (RSE), της Ευρωπαϊκής ρινολογικής εταιρείας (ERS) και της Πανελλήνιας ΩΡΛ εταιρείας καθώς και μέλος των Ιατρικών συλλόγων Αθηνών, Αγγλίας και Νορβηγίας.

Ειδικεύτηκε αρχικά στην γενική χειρουργική σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και στη συνέχεια στην Ωτορινολαρυγγολογία παιδιών και ενηλίκων, στο Νοσοκομείο “Παίδων Πεντέλης” όπου ειδικεύτηκε στη διαχείριση και αντιμετώπιση ΩΡΛ περιστατικών παίδων.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία στη διαχείριση και αντιμετώπιση τόσο των επειγόντων όσο και των χρόνιων ωτορινολαρυγγολογικών περιστατικών. Παράλληλα με την ειδίκευσή του στην Ωτορινολαρυγγολογία, απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην πλαστική χειρουργική του προσώπου, ως συνεργάτης του έμπειρου Πλαστικού Χειρουργού Σ. Κοτζαμπασάκη, από τον οποίο εμπνεύστηκε και εξειδικεύτηκε στην τέχνη της ρινοπλαστικής.

Τα επόμενα έτη εξειδικεύτηκε και τελειοποίησε τις τεχνικές ρινοπλαστικής έχοντας παρακολουθήσει μεγάλη σειρά μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α. Έχει πραγματοποιήσει, από το 2004 μέχρι σήμερα, μεγάλο αριθμό επεμβάσεων λειτουργικής ρινοπλαστικής με εξαιρετικά αποτελέσματα. Από το πέρας της ειδικότητας του μέχρι σήμερα, δέχεται τους ασθενείς του στα δύο ιατρεία του Κηφισιά - Κρυονέρι και χειρουργεί στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, στο ΜΗΤΕΡΑ και στο ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Θεσσαλονίκης.

Image

Το 2016 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη διοίκηση μονάδων υγείας και το 2017 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα και τίτλο «Ποιότητα ζωής των ασθενών που υποβλήθηκαν σε ρινοπλαστική». Εκτός από το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Πάτρας συμμετείχε στα μεταπτυχιακά προγράμματα:

Εισαγωγή στις επιστήμες της ακοής. Α’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ κλινική & IOWA University (10/2014-11/2014)

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Χειρουργικών ειδικοτήτων. Νοσοκομείο Υγεία ( 01/2012-05-2012)

• Το ίδιο έτος εκδίδει επιστημονικό βιβλίο σχετικά με τις παθήσεις ρινολογίας.

Image
Image

Έχει σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά μεταξύ των οποίων διακρίνονται τέσσερις διεθνείς δημοσιεύσεις στα κορυφαία περιοδικά The Laryngoscope, Plastic and Reconstructive Surgery, Aesthetic Plastic Surgery και Clinical Pediatrics.

Το 2018 συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα μετάφρασης των κατευθυντήριων οδηγιών για την παραρρινοκολπίτιδα στα Ελληνικά.

Image
Image
Image
Image

Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και παρουσιάσεων.

Είναι ειδικευμένος στον έλεγχο της νεογνικής βαρηκοΐας με τη χρήση Ωτακουστικών εκπομπών. Έχει εξετάσει, μέχρι σήμερα, περισσότερα 2600 νεογνά στο εθνικό πρόγραμμα ανίχνευσης βαρηκοΐας των νεογνών ,σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Είναι πιστοποιημένος χρήστης της τεχνολογίας NMES για την αντιμετώπιση διαταραχών του προσωπικού νεύρου αλλά και ασθενών με δυσκαταποσία μετά από οξείες νευρολογικές παθήσεις (Αγγειακό εγκεφαλικό, πάρεση προσωπικού νεύρου κα) - δείτε κάθε έκδοση πατώντας εδώ.

Υπήρξε Εκπαιδευτής σε σειρά σεμιναρίων τόσο θεωρητικών όσο και πρακτικών για την ενδοσκοπική χειρουργική της ρινός.

Είναι μέλος:

·         του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

·         του Ιατρικού Συλλόγου Αγγλίας

·         του Ιατρικού Συλλόγου Νορβηγίας

·         της Πανελλήνιας Εταιρίας Ωτορινολαρυγγολογίας

·         της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρινοπλαστικής ( RSE)

·         της Πανελλήνιας Εταιρείας Ρινολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής προσώπου

·         της Ευρωπαϊκής Ρινολογικής Εταιρείας

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορη Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social