Άρθρα

Εμβοές (βουητό στα αυτιά) - Υπάρχει λύση;

Εμβοές (βουητό στα αυτιά) - Υπάρχει λύση;

Οι εμβοές ταλαιπωρούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Είναι ο ήχος που ακούγεται στα αυτιά χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο εξωτερικό ηχητικό ερέθισμα. Οι εμβοές μπορεί να εμφανίζονται στο ένα αυτί ή και στα δύο, να είναι συνεχείς ή διαλείπουσες και οι συχνότερες περιγραφές από τους ίδιους τους ασθενείς είναι είτε σαν σφύριγμα είτε σαν "τζιτζικια".

Οι εμβοές μπορεί να ήπιες αλλά μπορεί και να είναι τόσο έντονες ώστε να προκαλούν αϋπνία στον ασθενή, κατάθλιψη, ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας (!) εάν δεν αντιμετωπιστούν. Μετά τη λήψη ειδικού και λεπτομερούς ιστορικού, ο ασθενής υποβάλλεται σε έναν πλήρη ακοολογικό έλεγχο και επί συγκεκριμένων ενδείξεων απεικονιστικό.

Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα προσφέρουν μια σειρά από φαρμακευτικές λύσεις και λύσεις με ειδικά ακουστικά βοηθήματα που μπορούν είτε να εξαλείψουν τις εμβοές είτε να τις μειώσουν σε ένα ελάχιστο επίπεδο.Υπάρχουν λύσεις για τις εμβοές που με την ορθή διάγνωση μπορούν να θεραπεύσουν τον ασθενή.

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορή Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social