Άρθρα

Κακές φήμες για την επέμβαση του διαφράγματος – Κοτζαμπασάκης Δημήτρης – ΩΡΛ Κηφισιά

Είναι δεδομένο πως σε συζητήσεις με άλλους ασθενείς θα έχετε ακούσει «κακές» αναμνήσεις από μια επέμβαση διαφράγματος στο παρελθόν. Συνήθως είναι από 10 έτη και πίσω. Χαρακτηριστικές λοιπόν φράσεις που μπορεί να ακούσει κάποιος είναι οι εξής:


• ΠΕΘΑΝΑ στον πόνο όταν μου έβγαζαν τα ταμπόν
• Μου έβαλα δυο τεράστιες γάζες στην μύτη μου
• Κόντευα να σκάσω γιατί δεν έπαιρνα αναπνοή από το στόμα.
• Με καλύτερη όλων: ένιωθα ότι μου τραβούσαν τον εγκέφαλο μέσα απ’ την μύτη…

 

ΚΑΠΟΤΕ ίσως και να είχαν μια βάση καθώς οι τεχνικές πωματισμού που χρησιμοποιούσαμε παλαιότερα οι ΩΡΛ ιατροί ήταν λίγο βάρβαρες ομολογουμένως….


ΤΩΡΑ όμως, αυτά δεν ισχύουν…

- Η επέμβαση γίνεται ενδοσκοπικά μειώνοντας στο ελάχιστο τους χειρουργικούς «τραυματισμούς» και κατ’ επέκταση τους πιθανούς λόγους να πονάτε μετεγχειρητικά
- ΔΕΝ πρήζεστε, ΔΕΝ μελανιάζετε. Δεν είναι ρινοπλαστική. Είναι εσωτερική επέμβαση στην μύτη.
- ΠΛΕΟΝ, τουλάχιστον προσωπικά, δεν χρησιμοποιώ ταμπόν. Καθόλου. Ούτε μικρά ούτε μεγάλα. Αφήνω την μύτη ελεύθερη ώστε να αναπνέει ο ασθενής.
- ΕΑΝ και εφόσον απαιτηθεί κάποιου είδους ναρθηκοποίηση (δηλαδή σε πολύ στραβά διαφράγματα ή σε λίγο πιο αιμορραγικό ασθενή από το συνηθισμένο) χρησιμοποιώ φύλλα σιλικόνης. Τα φύλλα αυτά είναι τόσο λεπτά όσο ένα παλιό


φωτογραφικό φιλμ και πολύ μαλακά. Η αφαίρεση της τους είναι πανεύκολη και εντελώς ανώδυνη. ΚΑΜΙΑ σχέση με την τοποθέτηση ταμπόν.


Συμπερασματικά…

• Ναι κάποτε ίσως ήταν επώδυνη η διαδικασία. ΟΧΙ όμως πλέον…
• Η χειρουργικές τεχνικές εξελίσσονται συνεχώς
• Είναι μια επέμβαση που ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ, ούτε ως επέμβαση ούτε στη διαδικασία αφαίρεσης των φύλλων σιλικόνης (εάν αυτά απαιτηθεί να τοποθετηθούν)
• Το κέρδος της ελεύθερης αναπνοής είναι πραγματικά μεγάλο
Σε όλους μας αξίζει μια ελεύθερη και χορταστική αναπνοή!

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορη Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social