Ρινολογία

Παραρρινοκολπίτιδα (Ιγμορίτιδα )

Παραρρινοκολπίτιδα (Ιγμορίτιδα )

Η παραρρινοκολπίτιδα είναι πάθηση που αφορά τους παραρρίνιους κόλπους , δηλαδή τις κλειστές κοιλότητες που βρίσκονται περιμετρικά της μύτης ( γναθιαίοι κόλποι, μετωπιαίος /σφηνοειδής κόλπος και ηθμοειδείς κυψέλες. Η μορφή της μπορεί να είναι οξεία (έναρξη συμπτωμάτων <10ημερών) ως αποτέλεσμα κάποιας ιογενούς/βακτηριακής λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού είτε χρόνια, όπου τα συμπτώματα παραμένουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η οξεία παραρρινοκολπίτιδα αντιμετωπίζεται με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Αντίθετα η αντιμετώπιση της χρόνιας παραρρινοκολπίτιδας είναι χειρουργική και συνίσταται στην ενδοσκοπική παροχέτευση των ιγμορείων. Η εξέταση από τον ΩΡΛ ιατρό με χρήση ενδοσκοπίου αλλά και ο απεικονιστικός έλεγχος θα αναδείξουν το πρόβλημα και θα υποδείξουν την κατάλληλη λύση.

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορη Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social