Ρινολογία

Ρινικοί πολύποδες

Ρινικοί πολύποδες

Οι ρινικοί πολύποδες είναι καλοήθης πάθηση της ρινός και αποτελούν «ζελατινώδεις» προεκβολές του βλεννογόνου ,σαν ρόγες από σταφύλι, στο εσωτερικό της ρινός προκαλώντας απόφραξη και δυσχέρεια στην αναπνοή αλλά κυρίως απώλεια της όσφρησης. Η συγκεκριμένη πάθηση συνδέεται συχνά με αλλεργικό υπόβαθρο ή άσθμα και χρειάζεται ολοκληρωμένη διαχείριση για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Η θεραπεία των πολυπόδων γίνεται αρχικά με ενδοσκοπική χειρουργική και στη συνέχεια με εφ’ όρου ζωής φαρμακευτική αγωγή (ρινικά σπρέι). Οι ρινικοί πολύποδες έχουν την τάση να υποτροπιάζουν και ενδεχομένως να χρειαστούν περισσότερες από μια επεμβάσεις στο πέρας των ετών. Γι αυτό το λόγο είναι σημαντική ή άψογη συνεργασία ασθενούς –ιατρού αλλά και η ορθή αντιμετώπισή τους ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα υποτροπής.

Η εξέταση της ρινός με τη χρήση ενδοσκοπίου θα αναδείξει τη σοβαρότητα του προβλήματος και θα καθορίσει την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

 

Απόφραξη του ρινοδακρυϊκού πόρου

Η πάθηση αυτή χαρακτηρίζεται από την απόφραξη του πόρου που μεταφέρει τα δάκρυα από τον οφθαλμό στο εσωτερικό της μύτης. Σαν αποτέλεσμα, το μάτι του ασθενούς εμφανίζει αυξημένα δάκρυα και εάν επιμολυνθεί από παθογόνο παράγοντα (βακτήριο) εμφανίζει φλεγμονή με πόνο και ερυθρότητα.

Η δακρυοκυστίτιδα απαιτεί συνεργασία ωτορινολαρυγγολόγου , οφθαλμιάτρου και ακτινολόγου για τη διενέργεια δακρυοσκόπησης. Εάν κριθεί αναγκαία η παροχέτευση του δακρυϊκού ασκού διενεργείται ενδοσκοπικά, στο χειρουργείο και ονομάζεται δακρυοασκορινοστομία ( DCR).

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορη Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social