Ρινολογία

Σκολίωση του ρινικού διαφράγματος (διάφραγμα)

Σκολίωση του ρινικού διαφράγματος (διάφραγμα)

Η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος (στραβό διάφραγμα) είναι μια από τις συχνότερες παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού που επιφέρει συνέπειες στην αναπνοή αλλά και τον ύπνο του ασθενούς. Οι κυριότερες επιπτώσεις από το στραβό διάφραγμα είναι η δυσκολία αναπνοής κατά την άσκηση, η χρόνια παραρρινοκολπίτιδα (ιγμορίτιδα) , η ρεγχάζουσα αναπνοή (ροχαλητό) και οι συχνές φαρυγγίτιδες- αμυγδαλίτιδες καθώς ο ασθενής αναπνέει από το στόμα κατά τον ύπνο.

Είναι όμως και αρκετές οι περιπτώσεις που ο ασθενής δεν διαμαρτύρεται καθώς έχει συνηθίσει να ζει και να αναπνέει με το στραβό διάφραγμα και θεωρεί ότι η αναπνοή του είναι σωστή.

Η εξέταση από τον ΩΡΛ ιατρό με χρήση ενδοσκοπικής κάμερας , θα αναδείξει το είδος και την έκταση του σκολιωμένου (στραβού) διαφράγματος. Η διόρθωση (διαφραγματοπλαστική) γίνεται χειρουργικά και είναι η συχνότερη ΩΡΛ επέμβαση, με θεαματική βελτίωση της αναπνοής και της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Ανάλογα με το αν συνυπάρχουν και άλλες ρινικές παθήσεις η διαφραγματοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με:

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορή Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social