Ρινολογία

Υπερτροφία των ρινικών κογχών

Υπερτροφία των ρινικών κογχών

Οι ρινικές κόγχες είναι ανατομικά στοιχεία στο εσωτερικό της μύτης τα οποία επικαλύπτονται με βλεννογόνο. Οι ρινικές κόγχες διογκώνονται φυσιολογικά σε ιώσεις , αλλεργίες , αλλαγές στη θερμοκρασία ή από το κλάμα και επανέρχονται μετά την άρση του αιτίου. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε τη φράση «βούλωσε η μύτη μου»

Σε κάποιους ασθενείς όμως αυτή η διόγκωση γίνεται υπερβολική και μόνιμη και ονομάζεται υπερτοφία των κάτω ρινικών κογχών, εμποδίζοντας διαρκώς την αναπνοή. Τα συνηθέστερα αίτια παθολογικής υπερτροφίας είναι οι αλλεργίες, η εργασία σε περιβάλλον με σκόνη ή χημικά, η κατάχρηση αποσυμφορητικών σπρέι, η υπέρταση και η ηλικία. Η θεραπεία αρχικά είναι συντηρητική με ρινικά σπρέι. Εάν όμως η συντηρητική θεραπεία δεν αποδώσει, τότε ενδείκνυται χειρουργική λύση που ονομάζεται στον καυτηριασμό (συρρίκνωση) των κάτω ρινικών κογχών. Η επέμβαση μπορεί να γίνει είτε με ΤΟΠΙΚΗ αναισθησία είτε με ΓΕΝΙΚΗ και γίνεται με τη χρήση υπερήχων, διαθερμίας ή ραδιοσυχνοτήτων. Η εξέταση από τον ΩΡΛ ιατρό θα αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος και θα αποφασίσετε από κοινού την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Ανάλογα με το αν συνυπάρχουν και άλλες ρινικές παθήσεις ο καυτηριασμός των κάτω ρινικών κογχών μπορεί να συνδυαστεί με

«Η ποιότητα ζωής του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονία και ισορροπία μεταξύ της υγείας του, του ψυχισμού του και των κοινωνικών του επαφών. Η ιατρική πλέον, είναι η επιστήμη που ποικιλοτρόπως συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την αρμονία των χαρακτηριστικών της ποιότητας ζωής. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων και προσεκτικών παρεμβάσεων , τόσο αισθητικών όσο και λειτουργικών , επιτυγχάνεται ένα άριστο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τις τρεις αυτές συνθήκες»

Γρήγορή Επικοινωνία

Ιατρεία

Κηφισιά
Γ. Δροσίνη 16
215 5518963
Δευτ.-Τετ.-Παρ. 17:00 - 21:00


Κρυονέρι
Λ. Κρυονερίου 56
216 0004029
Τρ.- Πεμ. 17:00 - 21:00
Παρ. 10:00 - 13:00

Ακολουθήστε μας στα Social